האמת פוקר מקוון הוא לא רק משחק של קלפים טובים והימורים גבוהים, אלא גם אמנות של ניהול קלפים לא מושלמים ולפעמים אפילו חלשים מאוד. במאמר זה נסקור את כל הטקטיקות, הטיפים והאסטרטגיות שמאפשרות לשחקנים לקחת ידיים חלשות ולשחק אותן בצורה חכמה ואפקטיבית. מפתחים את המשחק? זה בדיוק מה שצריך לדעת!
מה נחשבת ליד חלשה?
לפני הכל, צריך להגדיר מה זו בעצם "יד חלשה". יש ידיים בפוקר שכולם יודעים שהן חזקות – זוגות בפוקר גבוהים כמו אסים (AA) או מלכים (KK), קלפים כמו AK או AQ ב-Suit (סוט – אותו צבע). עם זאת, רוב הידיים שנקבל בפוקר לא יהיו כאלה.
כשמדברים על ידיים חלשות, הכוונה היא לקלפים שלא מבטיחים הרבה מבחינת פוטנציאל ניצחון – ידיים כמו 7-2 אוף-סוט (יד הידועה לשמצה כחלשה ביותר בפוקר), 9-4 בצבעים שונים, או אפילו ידיים כמו Q-3 בסוט שבקושי נותנות סיכוי ליצור רצף או צבע.
בפועל, רוב הידיים שיקבלו השחקנים הן בינוניות או חלשות, ולכן ללמוד לשחק אותן בצורה נכונה, זה משהו שיכול להוות את ההבדל בין שחקן טוב לשחקן מצוין. הצטרפו למגוון משחקים מטורפים דרך סוכן 7XL אמין ורישמי והתחילו להרוויח כבר עכשיו.
יש לא מעט שרלטנים בתחום ולא מעט עקיצות, אנחנו פועלים בצורה מסודרת כבר לא מעט שנים ועם 100% לקוחות מרוצים !!!
הפקדות ומשיכות בצורה מהירה והתחייבות לקניית כל זכייה.
הסוכנים שלנו זמינים מסביב לשעון ולכל שאלה או תקלה יש מי שיענה לכם.
למה בכלל לשחק ידיים חלשות?
שחקנים רבים יעדיפו פשוט לוותר על ידיים חלשות ולקוות לטובות יותר בהמשך. הגישה הזו נכונה במקרים רבים, אך היא גם שקופה ויכולה להפוך את השחקן לצפוי מדי עבור יריבים מנוסים. ברגע שהיריבים יודעים ששחקן מסוים משחק רק ידיים חזקות, הם יכולים לנצל זאת ולשלוט בקצב המשחק.
היתרון ביכולת לשחק גם ידיים חלשות בצורה נכונה, טמון בהכנסת מרכיב של חוסר ודאות למשחק. היריבים לא ידעו מתי אתה חזק ומתי אתה מנסה מהלך עם יד חלשה, וזה יגרום להם לשחק בזהירות יתרה מולך.
מעבר לכך, משחק נכון עם ידיים חלשות מאפשר לנצל הזדמנויות כשאין סיכון גדול, ולהשיג ניצחונות קטנים שמצטברים לאורך זמן. אז איך עושים את זה? בואו נצלול לאסטרטגיות השונות.
הכל מתחיל במיקום
אחד הדברים החשובים ביותר בפוקר הוא מיקום השחקן ביחס לדילר. בעמדה כזו אפשר לראות את כל הפעולות של השחקנים האחרים לפני שמקבלים החלטה. לכן, יד חלשה יכולה להיות משוחקת בצורה טובה יותר כשיש לשחקן אפשרות להגיב לאחרים, להעריך את המצב ולהחליט אם כדאי להיכנס ליד.
במצבים כאלה, שחקנים בעמדות מוקדמות יימנעו מלשחק ידיים חלשות, כי הם לא יודעים מה יתרחש בהמשך. בעמדות מאוחרות, ניתן לנצל את המידע שנאסף ולשחק ידיים חלשות בכניסה זהירה, תוך שמירה על גמישות.
שליטה בידיים
יד חלשה לא תמיד צריכה להוביל להפסד או להימור כבד מדי. אפשר לשלוט בקופה על ידי פעולות כמו בדיקה (Check) או הימור קטן, ולשחק בזהירות כדי לראות איך היריבים מגיבים. כשיש ביד קלפים חלשים, העדיפות היא לשמור את הקופה קטנה כדי לא להסתכן בהפסד כבד.
במקרה שהיריב מהמר בכבדות, כדאי לשקול אם באמת שווה להמשיך ולסכן עוד כסף. אם היריב משחק פסיבי, ייתכן שיש מקום להוביל ולהפעיל עליו לחץ עם הימור קטן. הרעיון הוא להימנע מהכנסת יותר מדי כסף לקופה כאשר לא בטוחים במצב היד.
בלופים!
כמובן שאי אפשר לדבר על משחק ידיים חלשות בלי להזכיר בלופים. בלופים קטנים – מה שמכונה לעיתים "semi-bluffs" – יכולים להפוך יד חלשה ליד מנצחת אם יודעים מתי ואיך לבצע אותם. אפשר, למשל, להמר הימור קטן כשהיריב מפגין חולשה (לדוגמה, כשהוא עשה רק Check לאורך הסבב), ולגרום לו לזרוק את היד שלו.
העניין עם בלופים קטנים הוא לדעת מתי לוותר. אם היריב מתעקש להמשיך ולהעלות את הקופה, סביר להניח שיש לו יד חזקה יותר. זה הזמן לנטוש את הבלוף ולחכות להזדמנות טובה יותר.
ידיים חלשות כמו 6-7 בסוט או 8-9 בסוט יכולות להיראות כלא מבטיחות, אבל כשמשחקים אותן נכון הן יכולות להוביל לרצף (Straight) או לצבע (Flush) ולהפתיע את היריבים. ידיים מהסוג הזה כדאי לשחק בזהירות ולא להמר עליהן בכבדות, אך כשמתקבלים הקלפים הנכונים – הן יכולות להיות סופר אפקטיביות.
אם רואים קלפים מתאימים בפלופ (כמו 4-5-8 כשביד יש 6-7), זה הזמן לשקול אם להמר ולהפעיל לחץ, במיוחד אם יש בידכם גם פוטנציאל לצבע. אנחנו באתר 7XLSITE.CO.IL נמשיך לפנק אתכם בסודות הכי כמוסים בעולם הפוקר!